Teken- en schilderlessen

De teken- en schilderlessen die ik geef zijn laagdrempelig en voor iedereen geschikt. Als je nog nooit getekend of geschilderd hebt maar het graag wil leren, als je al (veel) ervaring hebt en je verder wil verdiepen, of gewoon als je eens kennis wil maken met een andere docent of werkwijze. De lessen zijn heel persoonlijk en iedereen volgt zijn eigen tempo en leerproces.

Margreet: Ashti straalt rust uit. Het is fijn dat ik heel persoonlijke aandacht krijg. Door te leren om anders en meer bewust naar mijn werk te kijken word ik echt verder geholpen.

Wat leer je tijdens de lessen tekenen en schilderen?

Een les kan individueel zijn, in een tweetal of in een klein groepje van maximaal 4 personen. Daardoor is er veel individuele begeleiding mogelijk en kun je je eigen tempo volgen.

Tijdens een eerste kennismaking bespreken we wat je wilt leren. Als je het prettig vindt krijg je ‘opdrachten’ die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren. Gedurende de lessen wordt duidelijk wat je talenten zijn en wat je verder kan en wil ontwikkelen. Zo leer je een manier van werken die bij je past, leer je ook jezelf wat beter kennen, en is het mogelijk (na enige tijd) ook je eigen stijl in je werk te vinden.

Ik heb een coachende manier van lesgeven. Je komt echt voor jezelf en ik help je met tips en advies op weg. En met geduld, een luisterend oor, humor en relativeringsvermogen. Het belangrijkst is dat je het plezierig vindt de lessen te volgen. Dat kan in een sfeer waarin je niet beoordeeld wordt maar waar je ontdekt waar jouw eigen kracht ligt.

 • Je leert kijken naar wat je ziet en hoe dat op papier te krijgen.
 • Je doet kennis op van verschillende materialen en technieken.
 • Je krijgt begeleiding van een ervaren docent.
 • Er is ruimte om te oefenen en te experimenteren. Fouten maken bestaat niet. Het gaat er juist om dat je durft te leren.

Frouwkje: De grote vrijheid waarmee Ashti lesgeeft geeft mij de ruimte om me in tekenen en schilderen creatief te uiten zonder bang te zijn voor een oordeel. Het is een verrassende ontdekkingstocht door een wereld vol vormen en kleuren met papier, verf , kwasten, penselen en nog veel meer. 

Bereikbaarheid

De ateliers zijn makkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

 • Auto: vrij parkeren en voldoende parkeergelegenheid.
 • Monnickendam: openbaar vervoer: Bus 315.
 • Purmerend: Van IJssendijkstraat 403, bus 306.

Wanneer kun je de lessen volgen?

Monnickendam: Zondagochtend: 10.30 tot 12.30.

Purmerend: Donderdag: 15.00 tot 17.00.

Kosten:

 • 20 euro per bijeenkomst in een groep. 25 euro individueel.
 • 8 lessen van 150 euro.
 • Lessen inclusief eenvoudig tekenmateriaal. 
 • Ander teken/schildermateriaal kun je zelf meenemen of tegen extra betaling bij mij aanschaffen of gebruiken.